SILOSI I SILOSNA OPREMA

Proizvodi

SILOSI I SILOSNA OPREMA

Izrada čeličnih silosa koje Utva Silosi nudi tržištu je apsolutno konkurentna prema svim do sada primenjivanim sistemima gradnje. Ovaj tip silosa se proizvodi po licenci firme “LIPP” i ima niz prednosti od kojih navodimo:

  • silosi se grade na licu mesta od čelične trake,
  • prečnici ćelija su od 2,6 do 20 metara,
  • primena ćelija je univerzalna za žitarice, tečna goriva i druge hemijske proizvode u tečnom, zrnastom ili brašnastom stanju,
  • spajanje se vrši specijalnim postupkom dvostrukog pertlovanja uz potpuno zaptivanje spoja,
  • za agresivne sredine silos se radi iz dve trake od kojih je spolja noseći element, a unutrašnjost je otporna na agresivni sadržaj silosa.

Usip materijala u ćeliju se vrši podizanjem mase elevatorom i njenim ubacivanjem u ćeliju. Izuzimanje iz ćelije se vrši direktno gravitacijom u transportere i onda se dalje prenosi u linije. Na izlazu ćelije ugrađuje se zatvarač, a postoji mogućnost ugradnje vibro izuzimača, koji ima zadatak da izvrši poboljšanje isticanja teško tekućih materijala. Transportna oprema za punjenje i izuzimanje iz ćelija može biti kapaciteta 30, 60 i 100 tona na sat.

ETAPA I:
Montažni krug i mašine postavljeni su na betonsku ploču, a rolna materijala je postavljena na čekrk-odvijalnik.

ETAPA II:
Traka se ubacuje u mašinu, odmotava se i prolazi između valjaka mašine za profilisanje koji je profilišu u željeni profil, a istovremeno se savija na željeni prečnik silosa.

ETAPA III:
Traka protom prolazi između valjaka mašine za falcovanje koja jedinačne falceve zajedno spaja specijalnim postupkom dvostrukog pertlovanja.

ETAPA IV:
Čelija se kontinuirano okreće i penje do željene visine.

ETAPA V:
Gotova ćelija se postavlja obrtanjem u suprotnom smeru mašine ako je montaža na betonskom prstenu ili se dizalicom podiže na noseću konstrukciju sa prstenom i levkom.